Tre Cime ( 3 Zinnen) bez turistů

Tre Cime ( 3 Zinnen) bez turistů

Lokace: Itálie
 

Tre Cime nebo také Drei Zinnen

Každý už asi někde viděl na obrázku úchvatné tři vrcholy Tre Cime v Dolomitech a jistě jste také slyšeli jak moc je toto místo rušné. Nicméně víme kdy a kudy vyrazit a vyhnout se davům turistů. Nejkrásnější pohled na Tre Cime je z levé strany okružní trasy.

První varianta celý okruh

Pokud se vydáte večer po 18 hodině, minete většinu turistů. Pro fyzicky zdatnější turisty nebude velký problém obejít celý 10 kilometrový okruh, vydejte se po směru hodinových ručiček. Nicméně to pro vás bude znamenat návrat zpět na parkoviště v pozdních hodinách a někteří budou docházet dokonce za tmy.

Pro méně zdatné turisty tuhle variantu rozhodně nedoporučujeme, není to cesta po rovince a dá to celkem zabrat. Vyrazit budete muset o něco dřív a počítat s větším výskytem turistů, ale v pozdějších hodinách to není zas tak hrozné, největší nával je kolem 10 hod.

Druhá varianta

Vyrazte ještě o něco později, ale opačným směrem, tedy proti směru hodinových ručiček. Nepůjdete celý okruh, ale pouze nejkrásnější část. Tre Cime uvidíte v plné parádě a s minimem turistů. Dokonce si můžete dovolit pozorovat západ slunce a postupné zastínění Tre Cime. Obohaceni velkým zážitkem se klidným tempem cca za 40 minut dostanete zpět na parkoviště.

Uvidíte to nejkrásnější co Tre Cime nabízí, zažijete nezapomenutelné okamžiky při západu nebo východu slunce a to je náš poslední tip, vydejte se na cestu brzy ráno opět v proti směru hodinových ručiček. Pokud cestu nepůjdete jako okruh, neuvidíte Tre Cime z boku, tento pohled není úplně k zahození, ale to nejkrásnější jste již viděli :-)

Krajina po celém okruhu úchvatná, ale není tak úplně zadarmo a tím nemyslíme mýto v případě, že na parkoviště pojedete autem. Nevím zda se něco nezměnilo, ale po 18 hodině je výjezd zdarma, nicméně si to raději ověřte. Tak pokud nejste sprinteři a oželíte boční a zadní pohled tohoto úchvatného masívu viz zadní část na fotografii níže, užijete si to nejkrásnější z Tre Cime.

A co dál? Nacházíte se jen kousek od nejkrásnějšího italské jezera Lago di Braies, ale připravte se opět na nával turistů. Tip na jezero najdete na této stránce. Rozhodně doporučujeme navštívit další krásná místa v okolí. Tipy najdete v článku o našem dobrodružném putování na trase Alta Via 1, která vede právě v této oblasti.

Nasdílejte tip svým přátelům