Poznejte Brno a okolí

Poznejte Brno a okolí

Lokace: Česko
 

Brno, srdce jižní Moravy, je město známé svým historickým centrem, impozantními stavbami a živým kulturním životem. Ale málokdo ví, jaké poklady skrývá jeho bezprostřední okolí. A právě k těmto místům vás chceme nyní pozvat.

 

 

Centrum Brna je plné architektonických skvostů. Dominuje mu hrad Špilberk, který sloužil jako královská pevnost, vězení i barokní kasárna. V sousedství najdeme Katedrálu sv. Petra a Pavla s impozantními věžemi, odkud je nádherný výhled na město.

Při procházce městem nezapomeňte navštívit Villa Tugendhat, skvost moderní architektury a jedinou českou stavbu na seznamu UNESCO z období 20. století. Tento funkcionalistický dům je dokonalým příkladem spojení formy a funkce.

A co okolí Brna? Jen kousek od města se rozprostírá překrásná příroda Moravského krasu s impozantními propastmi, jeskyněmi a podzemními řekami. Jedním z nejznámějších míst je Macocha, propast hluboká více než 138 metrů, a Punkevní jeskyně, kde můžete podniknout plavbu na lodičce podzemní řekou Punkvou.

Brněnské okolí je také známé vinicemi, které lákají k ochutnávce tradičních moravských vín. Vinice se rozkládají po svazích malebných kopců a výlety k nim můžete spojit s návštěvou místních vinařských sklípků.

Kromě přírodních krás a vín vás v okolí Brna čeká i řada historických památek, jako jsou například hrad Veveří, Pernštejn nebo klášter v Rajhradě.

Brno a jeho okolí skýtá nepřeberné možnosti k objevování, ať už hledáte historii, kulturu, přírodu nebo gastronomii. Stačí jen vyrazit a ponořit se do kouzel jižní Moravy.

Nasdílejte tip svým přátelům