Drachenwand klettersteig

Drachenwand klettersteig

Lokace: Česko
 

Ferrata Drachenwand

Drachenwand klettersteig je krásná a snadná cesta, většina výstupu je o obtížnosti A/B. Ferrata začíná snadným výstupem po dvou kovových žebřících. Jedná se o velice oblíbenou ferratu, počítejte s větším množstvím lezců, což vám může trochu pokazit zážitek.

Cesta dál snadno stoupá vzhůru a krátce traverzuje, poté přichází první náročnější úsek B/C.

Klíčová část C přichází v polovině cesty, strmý výšvih na horu a pomalu se můžete psychicky připravovat na lanový most, který je vskutku impozantní.

Lanový most

Jednoznačně největší atrakcí Drachenwandu je lanový most. Překonání je snadné, most je poměrně stabilní, ale ocitnete se v obrovské výšce a to může působit nemalé problémy osobám, které tohle zrovna nevyhledávají.

Pokud se rozhodnete vynechat most a vzít to do leva, připravte se na nejnáročnější úsek celé cesty C/D, je nutné to odtahat za jistící lano, jelikož cesta vede  relativně po kolmé a hladké stěně. Většina lezců volí cestu přes most, za mostem je krátký náročnější úsek C a pak už snadno na vrchol.

Z vrcholu jsou nádherné výhledy na jezero Mondsee a Attersee. Odvážní mohou usednout na lavičku ve skále, každopádně nezapomeňte na skalní okno, které je symbolem hory.

Pozor na sestup

Návrat vede z druhé strany vrcholu, za sucha snadno schůdné, za deště si dávejte velký pozor. Občas narazíte na jištěný úsek, ale nejedná se o nic náročného. Přesto sestupujte s maximální opatrností, v minulosti zde došlo k několika úrazů a dokonce i k tragédii. Výstup a sestup je otázkou cca 3,5h.

Odkazy

Topo mapa cesty ZDE

Mapa placeného parkování ZDE

Nasdílejte tip svým přátelům