Bad Gastein, to musíte vidět

Bad Gastein, to musíte vidět

Lokace: Rakousko
 

Co dělat v Bad Gasteinu?

Bad Gastein je ideální místo turisty i celé rodiny. Hlavním lákadlem je samozřejmě samotné město, kromě krásných domů má tohle město jedno nej, přímo městem totiž protéká obrovský vodopád. První výlet je tedy jasný, projít město a cestu pod vodopádem.

Gasteinské údolí

Nejkrásnější místo v okolí Bad Gasteinu je jednoznačně Gasteinské údolí. Vydejte se do pohádkové krajiny zeleného malebného údolí s vodopády a obklopené horami. Dva zážitkové okruhy dechberoucím údolím, můžete se vydat bezbariérovou cestou vhodnou i pro kočárky kolem potoka, nebo delší variantou, kde budete mít potůček a celé údolí jako na dlani a když budete mít štěstí narazíte i na koně.

Nezapomeňte ochutnat místní sýr v nejstarší salaši na konci údolí. Z Gasteinského údolí se můžete vydat k přehradě nebo vysoko do hor. Gasteinské údolí najdete skutečně kousek od Bad Gasteinu, vyrazíte směr Böckstein a odbočíte doleva, pak už jedete pořád po hlavní až na konečnou do Sportgastein. Zajímavý je i samotný příjezd po placené silnici skrz tunely ve skále. Mapa příjezdu ZDE.

 

Geisterberg, ráj pro děti

Nedaleko od Bad Gasteinu je skvělá atrakce pro děti. Geisterberg je přírodní hřiště, kde se děti neskutečně vydovádí. Hřiště je v ceně lanovky vedoucí na vrchol, rodiče si zde užijí nádherné výhledy a určitě vyzkouší některé atrakce. Kromě různých atrakcí a prolézaček je tu i malé jezero s vorem. Geisterberg najdete v Sankt Johann in Pongau.

Lanovky na okolní kopce

Bad Gastein obklopují hory a na některé z těchto hor se můžete vydat lanovkou. Pro děti můžeme doporučit Graukogel, návštěvu gasteinských borovic a různých zákoutí s piknikovým stolem, houpačkou atd. Naproti vede z Bad Gasteinu lanovka na Strubnelkogel, kde se můžete pokochat krásnými výhledy a projít se po visutém mostě.

Pokud nemáte moc času a nechcete přijít o to nejlepší, vydejte se lanovkou na Fulseck z Dorfgasteinu. Tady je to jen na vás jak naložíte s časem, můžete se jenom tak procházet po hřebenovce na oba směry, nebo se rovnou vydat zážitkovou cestou zpět do města.

Pokud jste tu s dětmi, nemůžete vynechat jezero užít si atrakce u jezera Spigelsee, na které je úžasný pohled z horní stanice lanovky. Kromě menších atrakcí pro děti, můžete celé jezero obejít na boso a hlavně je zde brod přes jezero, viz foto níže.

Nezapomeňte navštívit vyhlášené termální lázně přímo v Bad Gasteinu nebo ještě lépe v Bad Hofgasteinu. Na cestě směr Salzburg můžete ještě navštívit soutěsku Liechtensteinklamm v Sankt Johann in Pongau, hodně jsme o této soutěsce slyšeli, ale trochu nás to zklamalo.

Nasdílejte tip svým přátelům